Gratis bezorging en montage door heel Nederland!
Avek Simmer boxsprings
Avek, Ambachtelijk vakmanschap.
AVEK is al meer dan 80 jaar producent van comfortabele bedsystemen. De bedden worden met zorg en liefde in Friesland gemaakt, vanuit een lange traditie van ambachtelijk vakmanschap. Men kiest uitsluitend voor hoogwaardige kwaliteitsmaterialen, waardoor het comfort en de duurzaamheid van de bedden worden gewaarborgd. 

Graag laten wij u kennis maken met de nieuwste ontwikkeling, de Avek Simmer boxspringlijn. Simmer is geïnspireerd op de Hollandse zomers zoals we die allemaal kennen: een verfrissend briesje, witte wolken tegen een blauwe lucht en aangename temperaturen. Een klimaat waarin u zich prettig en ontspannen voelt. Datzelfde gevoel vindt u terug in de Avek Simmer boxspring. Want een Simmer bed ondersteunt en ventileert als geen ander. En voelt daardoor veel prettiger aan.

Avek Simmer matrassen.
De Avek Simmer boxspringmatrassen zijn voorzien van honderden individueel verpakte pocketveren, die samen zorgen voor een soepel aanpassingsvermogen. De matraskern bestaat uit 5 ergonomische zones: Elk deel van het lichaam krijgt hierdoor precies de ondersteuning die het nodig heeft. En door het speciale hardingsproces behouden de veren extra lang hun veerkracht. Omdat lichamen verschillen, heeft u bij 
Avek Simmer de keuze uit drie hardheden: standaard, stevig of extra stevig. 
De Avek Simmer matrassen zijn netjes afgewerkt en worden fraai gestoffeerd in de stof van de boxspring.

AVEK Simmer topdekmatrassen.
De toplaag van het complete Avek Simmer boxspringbed is de topmatras, die heerlijk comfortabel en soepel is. Het gebruik van een topmatras is bovendien erg praktisch: Bij het opmaken van het bed hoeft alleen de topmatras opgemaakt te worden, en het beperkte gewicht van de topmatras maakt keren tot een eenvoudige activiteit. De Avek Simmer topmatras is leverbaar met naar keuze een kern van open-cellig OptiFoam® HR of geperforeerd latex. 

Avek splittopper.
Kiest u voor een verstelbaar bed, dan is het mogelijk een splittopper te bestellen: door de split aan de bovenzijde kunt u de rugdelen van het bed individueel verstellen, zonder dat u last heeft van een naad tussen de bedhelften. 

AVEK Simmer de ventilatiebox.
Elke Simmer boxspring is voorzien van een duurzame spiraalbodem, waarschijnlijk het best ventilerende bedsysteem ter wereld! Het dwarsgespannen spiraalnet is veerkrachtig en heeft een zeer open structuur, waardoor de box goed kan ademen en de vochtregulatie optimaal is. De goede beluchting aan de onderzijde van de Avek boxspring zorgt voor een snellere afvoer van transpiratievocht en aanvoer van schone en frisse lucht. 
Het belang van een goede ventilatie is groot: Een mens verliest gemiddeld een kwart tot een halve liter vocht per nacht. Bij een slechte ventilatie houdt het bed dit vocht vast. Een goed ventilerend bed zorgt juist voor een snelle afvoer van transpiratievocht, en voelt daardoor veel prettiger en hygiënischer aan. Huisstofmijt en schimmels krijgen bovendien minder kans.

Sterk ventilerende materialen.
AVEK gebruikt voor de Simmer matrassen en topmatrassen sterk ventilerende materialen zoals open-cellig OptiFoam® HR schuim en latex voorzien van ventilatiekanalen. De topmatras is afgewerkt met Softcell: een prettig aanvoelende en sterk vochtregulerende stof. 

Luchtig en comfortabel.
De zorgvuldige materiaalkeuze zorgt ervoor dat de Simmer bedcombinatie ook aan de bovenzijde een luchtig en comfortabel bedklimaat heeft. Uniek is de toepassing van 'AVEK Grip' in de spiegel (bovenkant) van de boxspring. Dit materiaal zorgt ervoor dat de matrassen niet gaan schuiven zodra het bed versteld wordt, waardoor een aparte voetbeugel niet nodig is. Zelfs de AVEK Grip is geperforeerd om de ventilatie van de boxspring te versterken.